Michael Møller Pedersen tager EM-point efter glidende tackling på Albacete

IMG_2554Michael Møller Pedersen var i den forgangne weekend på Albacete-banen i Spanien til 4. afdeling af FIM CEV Superbike-EM. Michael og hans team ankom til banen sent onsdag aften, hvorefter weekendens kørsler startede torsdag morgen. Der var inden weekenden lavet en del ændringer på Aprilia’ens chassis og affjedring i et forsøg på at imødekomme den korte bane med små sving og hurtige retningskifte.

Der blev fra første træning arbejdet effektivt i det lille team, og forbedringerne begyndte at kunne ses på tempoet. I samme omgang kom Michelin med et helt nyt fordæk, som skulle testes, og arbejdet fortsatte med små justeringer og flere små forbedringer. Michael sluttede Lørdagens tidskørsler på en samlet 16.-plads.

_MG_1022Til første løb lavede Michael en kanonstart og kom som nummer 7 ud af første sving. Det varede dog ikke længe, før konkurrenten Guillermo Llano på 3. omgang lavede en ”glidende tackling” i indgangen til sving 1 og dermed gav Michael og hans Aprilia et tidligt exit i løbet.

Til løb 2 var temperaturen steget gevaldigt, og specielt asfal temperaturen, som var over 60 grader, skulle vise sig at være en stor udfordring. Michaels valg af dækcompound var baseret på første løbs tempo, men den bløde compound kunne imidlertid ikke holde til den varme asfalt, og begyndte at smelte kun få omgange inde i løbet. Det lykkedes dog alligevel morsingboen at køre RSV4’eren i mål som nummer 13, og derved tage sæsonens tredje 13.-plads i Superbike-EM serien.