Motocross-DM afgøres i Slagelse på søndag

Motocross-start_foto_Per-SchjodtNu er det tid til at få afgjort, hvem der er Danmarks bedste motocrosskører anno 2014, og det er Slagelse Motocross Arena, der får æren af at danne rammen om finaleløbet på søndag den 14. september. Et finaleløb, hvor der stadigvæk er kamp om medaljefordelingen, og et finaleløb, der er krydret med rigtig mange kampe i kampen. Præcis som det har været tilfældet igennem hele 24MX DM Motocross-serien, der når sit klimaks med årets femte og sidste afdeling i Slagelse.

Der skal findes en danmarksmester i henholdsvis MX1- og MX2-klassen, hvor det kun er motorstørrelsen, der gør forskellen. I MX1 er det sønderjyske Stefan Kjer Olsen, der kommer til Slagelse med den røde frontnummerplade, som det tydelige bevis på, at han fører klassen. Stefan har skabt sig et lille forspring på 11 point foran Kim O. Sørensen fra Fjerritslev, og selvom det ikke er ret meget i motocross-sammenhæng, så giver det Stefan muligheden for at køre en lille smule taktisk – forstået på den måde, at Stefan max må slutte to placeringer bag Kim O. Sørensen, hvis han skulle vinde begge dagens heat.

Indtil den seneste DM-afdeling var Nikolaj Larsen fra Præstø også en del af guldkampen, men en ødelagt gearkasse satte en stopper for en hver form for medaljehåb, da Nikolaj Larsen måtte udgå uden point på Mors. Nu er han i stedet stærkt opsat på, at slutte sæsonen på den bedste mulige måde, og det vil være med to heatsejre i Slagelse. Larsens uheld blev selvfølgelig hurtigt udnyttet af andre kørere, og Nicolai M. Hansen ligner nu en favorit til at hive en bronzemedalje hjem i MX1-klassen, men han må heller ikke få motorproblemer eller løbe ind i andre uheld, for så ligger hjemmebanekøreren Nichlas Frandsen fra Slagelse klar til at overtage bronzemedaljen.

I MX2-klassen er det Kasper Jensen, der også er fra Sønderjylland, som har sat sig på den røde frontnummerplade, men han har kun 7 points forspring ned til Mathias Gryning, der tilmed er på hjemmebane i Slagelse. Det er umuligt at sige, hvem af de to, der vil være stærkest på dagen, og der er derfor lagt op til en decideret neglebider i deres interne kamp om guldet og titlen. For Gryning vil det være karrierens første titel i A-klassen, mens Kasper Jensen er noget mere erfaren og både har titler samt EM- og VM-deltagelse på CV’et.

På selve løbsdagen er det imidlertid også sandsynligt, at det slet ikke bliver nogen af de to guldkandidater, som løber med heatsejrene. Thomas Kjer Olsen, der ikke har haft mulighed for at deltage i hele DM-serien grundet EM-deltagelse, kommer nemlig også til Slagelse, og han kommer direkte fra en deltagelse i den tyske ADAC-serie, hvor han i weekenden vandt begge heat, så han ser uhyggelig stærk ud for tiden.

Bronze-kampen ser på forhånd ud til, at skulle blive en kamp imellem Benjamin Strate fra Sakskøbing og Kasper Munk fra Randers, men svenske Linus Nylin og norske Lasse Christoffersen kommer også til Slagelse for at deltage i det åbne danske mesterskab, og de er ligeledes i stand til at køre heatsejre hjem.

Til hver afdeling af 24MX DM Motocross serien er der forskellige support klasser, og i Slagelse bliver det en afdeling af DM for sidevogne som publikum får glæden af, og med en stærk tradition for sidevognscross i Slagelse, er det også lykkedes arrangørerne, at tiltrække de stærkeste hold fra hele landet, og tilmed nogle ekvipager fra Sverige.

John Nielsen og Anders Zingernagel fører sidevognsmesterskabet, og de er uden tvivl opsatte på, at det også er dem, der skal tage begge heat sejre, samt den samlede sejr på dagen. Mere tæt er det i kampen om 2.- og 3. pladsen, hvor makkerparrene Kasper Hansen/Jesper Brix og Jan Damsgård/Jesper Olsen ligger á point, så her har begge par alt at vinde i Slagelse.

Annonce

Annonce