MotoGP: Rossi vandt for Luis Salom

Rossi barcelonaEfter en nervepirrende fight med Marc Marquez på de sidste omgange vandt Valentino Rossi søndagens MotoGP på Montmelo-banen udenfor Barcelona – et forrygende løb, som dog blev overskygget af Moto2-køreren Luis Saloms tragiske dødsulykke i fredagens anden træning.

Rossi startede løbet elendigt fra 4. position og måtte på første omgang se sig helt nede på 8.-pladsen. Omgangen efter var han dog oppe som nummer fire efter Jorge Lorenzo, Marc Marquez og Dani Pedrosa. Og det stoppede ikke der. På 7. omgang gik #46 i front og trak Marquez med forbi Lorenzo, som ikke kunne holde det høje tempo. Pedrosa og Vinales kom også forbi verdensmesteren, som på 18. omgang blev torpederet af Ducati’s Andrea Iannone, der også selv styrtede.

LS 39Rossi førte stabilt foran Marquez, der stadig mangler acceleration i Honda’en, men som også manglede stabilitet ved indbremsning. Et par gange styrtede spanieren næsten, men reddede den med knæ og albue. Fire omgange fra mål gik Marquez i føring, men Rossi svarede omgående igen. Honda’en kom dog tilbage i front, indtil Rossi med en overlegen udbremsning efter langsiden på næstsidste omgang satte sig endeligt på føringen.

Både Rossi, Marquez og Pedrosa dedikerede dagens resultat til Luis Salom og hans familie, og de tre var på sejrsskamlen iført sorte t-shirts med påskriften “LS39 Always in our hearts” til ære for den afdøde Moto2-kører. Marquez fik endda byttet cifrene i sit startnummer 93 om til 39, inden kan kørte i parc fermé.

Efter syv af 18 MotoGP’er fører Marquez med 125 point, Lorenzo har 115 point og Rossi 103 point.

Næste løb køres om tre uger på Assen i Holland, og det sker for første gang i GP-historien ikke længere på en lørdag.