René Prang og Jan Jespersen kom tættere på DM-guldet

Jan Jespersen blev en meget suveræn vinderPadborg Park var i weekenden mellem maj og juni vært for tredje og fjerde afdeling af DM i roadracing, og efter weekendens løb tegner der sig nogle klare favoritter til at tage DM-guldet i de to hurtigste klasser – Supersport 600 og Superbike.

I Superbike-klassen blev det til sejre for Jan Jespersen i både lørdagens og søndagens mesterskabsafdeling, og da Honda-køreren også havde vundet første og anden afdeling tidligere på året, er han ubesejret og dermed storfavorit til at blive danmarksmester, når finalerunden senere på sommeren bliver afviklet på Mantorp Park i Sverige.

En anden kører, som i weekenden fik gode kort på hånden, når det gælder om at sikre sig det ædleste metal, er René Prang. Veteranen måtte godt nok nøjes med 2.-pladser i løbene for Supersport 600, men placeringerne kombineret med uheld for flere af hans konkurrenter gjorde, at han fik udbygget sin DM-føringen fra 4 til 20 point. Han vil derfor med to 3.-pladser i finaleweekenden på Mantorp Park kunne sikre sig sit første danmarksmesterskab siden midten af 90’erne.

At René Prang har fået så gode kort på hånden, hang blandt andet sammen med udfaldet af lørdagens løb. Her lå han blot på en 4.-plads, men foran ham skete der et sammenstød mellem Steven Tirsgaard og John V. Høj, så begge måtte udgå og dermed ikke fik point på kontoen. Samtidig kunne René Prang avancere to pladser og slutte efter den overraskende vinder Frans Jacobsen.

Udover løb for de moderne racere blev der ved Padborg Park MC Prix også afviklet flere løb for de klassiske motorcykler.